بررسی ها

مزیت های گل ها (قسمت سوم)

مزیت‌های گل‌ها

مزیت‌های گل‌ها (قسمت سوم)

شاید تاکنون به گستردگی مزیت های گل ها و گیاهان در محیط  کار و منزل تا این اندازه فکر نکرده بودید در این قسمت از مقاله به دو مزیت اصلی که بیشتر به گیاهان فضای داخلی مرتبط می شود تا گل های شاخه بریده می پردازیم. ولی این مهم به حدی است که ناسا مطالعات و تحقیقاتی را در این موضوع اختصاص داده است. بنابراین مزیت شماره بعدی ما به نتایج این تحقیقات ناسا تعلق دارد:

  1. نتایج تحقیقات ناسا بر کاهش آلودگی هوا توسط گیاهان

تصفیه هوا توسط گیاهان

ناسا که به عنوان یکی از سازمان‌های برتر در فناوری و علم در عصر حاضر شناخته می‌شود در مسیر تحقیقات و مطالعات بر روی گیاهان به یافته‌هایی رسیده است که در واقع با توجه به وضعیت و کیفیت هوا در شهرها و به خصوص کلان شهرها می‌توان به عنوان مهمترین مزیت گیاهان فضای داخلی نام برد.

سازمان فضایی ناسا جهت یافتن راه‌حلی برای بهبود هوای فضای بسته از آنجایی که فضانوردان اغلب در فضاهای بسته هستند، می خواست آزمایش کند که آیا گیاهان می‌توانند مواد شیمیایی را از هوا حذف کنند. محققان فهرستی از گیاهان و مواد شیمیایی را انتخاب کردند و سپس دست به کار شدند. آنها گیاهان را در اتاقک‌های کوچک قرار دادند و غلظت مواد شیمیایی را در طول زمان اندازه گرفتند. نتایج این بررسی نشان داد که تقریبا همه گیاهان مقادیر قابل توجهی بنزن و فرمالدئید را از هوا حذف کردند.

نتیجه این تحقیقات برای کیفیت زندگی با توجه به کیفیت هوای کلان شهرها بیش از بقیه موارد دارای اهمیت است، بنزن که بخشی از روغن خام، بنزین و دود سیگار است به طور گسترده‌ای در کشورهای صنعتی و درحال توسعه مورد استفاده قرار می‌گیرد. در صنایع از این ماده برای ساخت سایر مواد شیمیایی استفاده می‌کنند که برای ساخت پلاستیک، ریزین و نایلون و الیاف مصنوعی استفاده می‌شود. همچنین برای ساخت برخی از انواع روان کننده‌ها، لاستیک‌ها، رنگ‌ها، مواد شوینده، داروها و سموم دفع آفات استفاده می‌شود.

بنابر موارد یاد شده می توان نتیجه گرفت که بنزن ماده ای است که بخشی از زندگی مدرن بشر در عصر حاضر محسوب می شود که بسیار هم برای سلامتی مضر می باشد و اما در حال حاضر یکی از معدود راه های برون رفت از خطرات این ماده سمی با توجه به نتایج تحقیقات مذکور بهره گیری حداکثری از گل و گیاهان در فضای داخلی می باشد تا بلکه بخشی از این آلودگی توسط آنها رفع گردد.

پس اگر تعجب می‌کنید که آیا این آزمایشات به زندگی واقعی مربوط می‌شود، شما تنها نیستید. از زمان تحقیقات ناسا، محققان آزمایش‌های بیشتری را در مورد گیاهان و آلاینده‌های هوا انجام داده‌اند. یک مطالعه چهارده ترکیب آلی فرار مختلف (VOCs) را در فضای داخلی بررسی کرد. نتایج نشان داد که وقتی این ترکیبات به بالای 100ppb رسید، گیاهان بارها  آنرا به سطوح ایمن کاهش دادند. همانطور که در مقدمه نیز اشاره گشت بیشتر این مطالعات به جای گل‌های شاخه بریده به گیاهان فضای داخلی یا همان گیاهان گلدانی مربوط می‌شود.

بنابراین اگر صرفا به دنبال کاهش آلودگی هوای فضای داخلی هستید، گیاهان آپارتمانی یا فضای داخلی را انتخاب کنید. گل‌های دلوین برای این منظور یعنی کاهش آلودگی هوای فضای داخلی شما گیاهانی در نظر دارد که به نسبت، میزان کاهش آلودگی بیشتری را سبب می‌شود. گل‌های دلوین با ترکیبی منحصر به فرد از گلدان‌های دست ساز و گیاهان، بهبود کیفیت فضای داخلی را چه از نظر دیداری و چه از نظر کاهش آلودگی هوا فراهم می‌کند.

  1. گل‌ها و گیاهان موجب ارتباط بیشتر انسان با طبیعت در زندگی مدرن و فضای داخلی می‌شوند.

تصفیه هوا توسط گیاهان

از آنجایی که زمان بیشتری را روی صفحه نمایش می گذرانیم و زمان کمتری را در فضای باز می‌گذرانیم، ارتباط با طبیعت ممکن است دشوار باشد. نگهداری از گیاهان راه سرگرم کننده و آسانی برای ارتباط مجدد با دنیای طبیعی می‌باشد. اگر باغچه شما جایی است که برای آرامش به آنجا می‌روید، تنها نیستید. تحقیقاتی برای اثبات این موضوع وجود دارد که چرا گذراندن وقت در فضای سبز بسیار آرامش‌ بخش و رضایت‌ بخش است. مطالعات نشان می‌دهد که وقت گذراندن با گیاهان برای همه از کودکان گرفته تا افراد مسن سودمند است.

بودن در فضای سبز احساس استرس، خشم و غم را کاهش می‌دهد. نگهداری از گیاهان همچنین می‌تواند به شما کمک کند که بیشتر احساس مسئولیت کنید. این مزایا ممکن است برای افراد بازنشسته نیز مفید باشد. از خدماتی که گل‌های دلوین ارائه می‌دهد مشاوره و پیاده‌سازی فضای سبز در مکانی که مد نظر شماست توسط جمعی از کارشناسان در حوزه‌های مختلف و مرتبط می باشد.

بحث درباره مزیت‌های گیاهان اگر بی‌انتها نباشد به بلندای کتابی چند جلدی خواهد شد، فعلا مبحث مزیت‌های گل ها و گیاهان را تا همین سه قسمت نگه می‌داریم و پس از طرح موضوعاتی دیگر مجدد به آن باز می‌گردیم.

گوش به زنگ باشید...

https://ntrs.nasa.gov/citations/19930072988

ترجمه و تالیف: سعید صیادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *